Tuinvrouw

Tot mijn grote genoegen ben ik vorige week en vandaag bij Hilde in de tuin bezig geweest, als tuinman. Omdat ze tijdelijk wat minder actief kon zijn was de tuin een beetje onstuimig haar gang gegaan, en sommige planten begonnen de boel over te nemen. Klimop en de gele dovenetel. Samen haalden we een flink stuk van de border leeg, snoeiden een aantal ver overhangende struiken en vulden allengs de compostbak.

hildevoor2
Voor, vanaf de veranda
hildena2
Na, vanaf de veranda
hildena1
Gezellige bloemenbakken

Toen lag er een mooi stuk tuin, een canvas om te schilderen met planten. Enige tientallen planten, die ik in de loop van het seizoen opgepot en gedeeld had konden een plekje vinden. Vanmorgen nog een aantal schaduwplanten uitgespit uit onze tuin en al wandelend met de kruiwagen (Hilde woont een eindje verderop in de straat) naar hun nieuwe woonplaats gebracht.
Vaak wordt gezegd dat je planten in voorjaar (of najaar) kunt delen. verplanten. Maar als je ze goed in de gaten houdt en flink water geeft, gaat het ook midden in augustus. Al na een week zie je dat ze hun draai weer krijgen en beginnen te groeien.
En weet je waar ik nou zo blij van wordt…. dat Hilde nu ook weer lekker aan de gang gaat in haar tuin. Plantje hier, plantje daar, stukje snoeien weer ergens anders, slokje water.

2 thoughts on “Tuinvrouw”

  1. Ja, dat is geweldig. Vanmorgen vóór mijn geplande bezigheden eerst in de tuin rondgelopen. Water geven, slakje verwijderen en genieten!!!
    Dit was net wat ik nodig had.
    Ik zal volgende week weer een paar foto’s maken, dan zie je hoe snel de border dichtgroeit.
    Nogmaals: heel hartelijk bedankt Tineke, ik ben blij dat jij er ook zo van genoten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *