Open Lucht Museum Tuin

Afgelopen weekend met vrienden een weekendje weg en een flink deel van de zaterdag doorgebracht in het Open Lucht Museum in Arnhem. Echt leuk om daar eens naar toe te gaan en de tijd te nemen. En het oude trammetje te nemen, o.a. uit Rotterdam. Met van die oudere meneren met snorren en baarden als vrijwilliger. Lang geleden, nog op de lagere school ben ik er vast wel eens geweest, maar heb er geen echte herinnering meer aan. Mooi her-opgebouwd en interessante informatie.
– In het schooltje uit Lhee leerde ik wat de pechvogel is (bestaat echt, ik had hem in handen!).
– Het Noorse huisje van 1954 is een voorbeeld van noodhulp uit noorwegen aan Nederlandse gezinnen die bij de watersnoodramp van 1953 hun huis verloren
– een van de vele molens komt uit Noord-Laren, gemeente Haren. Die heeft hier op een paar km afstand gestaan.
– de Wasserij was volop in werking, met grote tobbes en bleek, en drogen van de lakens en slopen op grasveld buiten. De wasserij is in 1938 vanuit Overveen naar Arnhem gekomen. Mijn speciale interesse (mijn vader is in Overveen opgegroeid), werd opgemerkt door de ‘wasvrouw van dienst’, en ze liet me op een kaart zien waar de oorspronkelijke wasserij had gestaan. Vlak bij het ouderlijk huis van mijn vader, de volgende keer dat ik in Overveen ben ga ik zeker even kijken.

Grote (begroeide) vijver in kruidentuin Open Lucht Museum.
Eddy doet de impressie van een zonnewijzer

En dan de kruidentuin, die konden we natuurlijk niet overslaan. Veel vlinder en bijenspul. En een doe-het-zelf-zonnewijzer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *