Tuin der Lusten – Multimedia

Bij belangrijke tentoonstellingen koop je tegenwoordig vaak kaartjes met een tijd-slot. Wij konden tussen 11 en 12 op zondag ochten in het Noordbrabants museum starten. Als je eenmaal binnen bent kun je wel zo lang als je wilt binnen blijven. Met de grote hoeveelheid mensen die voor de schilderijen staan (en met zijn allen naar die kleine figuurtjes willen kijken) is het voor de meeste mensen na anderhalf- twee uur wel gedaan.
En tuurlijk heb je dan nog niet alles gezien. Maar er zijn alternatieven.

vogels tuin der lusten
Eend, ijsvogel, hop, groene specht, roodborst en putter

tdldetail2

  • de interactieve toegang tot de Tuin der Lusten, van de NTR met voice over van Midas Dekkers. Doordat je steeds kunt inzoomen en uitvergroten kun je de meest petieterige details ontdekken. Gewoon op de bank, met computer of ipad op schoot.
  • Haal een boek uit de bieb, mooi voor de plaatjes, maar zeker voor de teksten en de achtergrond informatie.
  • Bekijk de permanente tentoonstelling van alle schilderijen van Jeroen Bosch, inclusief de Tuin der Lusten, in het Jheronimus Bosch Art Center.
    Al sinds 2007 open, met zeer goede fotografische reproducties van de schilderijen op ware grootte.  Omdat het hier niet zo druk is, kun je hier uitgebreid alle details bekijken.
    Of fotograferen, want bij deze tentoonstelling mag dat. Daar heb ik bovenstaande twee foto’s genomen.
  • Bekijk werk van door Bosch geinspireerde kunstenaars, ook nu nog. Bv. de indrukwekkende videoinstallatie van The fish pond song van Jeroen Kooijmans in het Stedelijk Museum in Den Bosch (van dec 2015- juni 2016, met zelfde toegangskaart te bekijken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *