60 liter

Na een wonderbaarlijk zonnige (maar frisse) vrijdag, viel de zaterdag een beetje tegen. Wat zon betreft, althans. De temperatuur was prima en het was goed weer om (een deel van) de ramen schoon de maken van de serre. De zijramen zijn nu aan de buitenkant schoon, het dak nog niet. Maar kom daar maar eens bij, op 3-4 meter. Het zicht is nog niet veel beter want de binnenkant van de ramen moet nog….

Toen ik uit de kelder de ramen-zemer-op-stok haalde, hoorde ik ineens: Joehoe, vergeet je ons niet? Vanuit een paar plastic bak met zaagsel zag ik opeens groene puntjes te voorschijn komen. De bollen en knollen! Die gaan altijd voor de winter de kelder in. Bijna vergeten!bolleninpotten

Twee uur later had ik ruim 60 liter potgrond verwerkt. In de serre staan nu allemaal potten, sommige al met uitlopers. Bleekroze slierten van de begonia’s, en groene puntjes van de commelina (iets te lang gewacht, de meeste knollen waren ver ingedroogd, wel uitgelopen) en de aronskelk. Verder nog Abessijnse gladiool, die ruiken zo lekker en gloriosa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *