Open Tuin Corine

Door een groene ’tunnel’ kom ik in de achtertuin van Corine. Zij woont hier nu 7.5 jaar en de aanvankelijk stenige en kale tuin is nu een mooi besloten groene ruimte geworden. In plaats van een kale schutting langs een oprit naar de garage: een begroeide groene wand, bredere borders, allerlei bomen (ook vijgen!) en struiken. Veel met eetbare onderdelen duidelijk favoriet bij Corine . De Cornus Kousa (foto 2) is bijna uitgebloeid, maar het duurt niet lang meer of de kleine meerstammige boom zit vol met de eetbare vruchten. Corine heeft een lijstje (foto 3) hangen met alle planten met eetbare vruchten of noten. Ik ga op zoek naar de mispel en slangenden. Beiden blijken in de voortuin te staan. Ik wist helemaal niet dat je de vruchten, eigenlijk meer een soort noten, van de slangenden kon eten! De zaden zijn vrij zacht zoals een cashewnoot en schijnen enigszins naar pijnboompitten te smaken, en zo kun je ze ook gebruiken. In Chili gelden ze als delicatesse.

Klik op de foto’s voor een grotere versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *