Open Tuin Ria

Ria ken ik uit de Hortus, waar zij de winkel runt. Ik was nog niet eerder bij haar in de tuin op bezoek. Mooi om dat nu bij het Open Tuinen Weekend van Groei en Bloei Groningen-Haren te doen. Ongeveer 200 vierkante meter en gevuld met heel veel planten. Een beetje ton-sur-ton, veel blauw paars (roze) tinten, heel bewust gekozen door Ria toen ze de tuin 5 jaar geleden opnieuw inrichtte. Een relatief kleinen tuin, en voor het rustige beeld niet al te veel kleuren. Ria heeft met planten ook de hoogte opgezocht, langs muren, afbakening tuin en pergola. Daardoor lijkt de tuin veel groter. Ook drie zitplekken; een vlak bij het huis, het bankje van de opa van Kees (die werkte destijds in het Stadspark en kreeg het bankje bij zijn afscheid kado van de gemeente Groningen), en -favoriete plek van Ria- de stoelen tegen het tuinhuisje aan, beetje in de schaduw en met een tingel tangel (Ja, uit de Hortus winkel ) ernaast heel rustgevend.

Ria vertelt dat ook zij flink wat uitval heeft dit jaar door de slakken. Bijzonder: de helleborus ‘Double Ellen White’ en ‘Double Ellen Red’ staan nu in bloei. Midden juli!

Klik op de foto’s voor grotere exemplaren.

In de tuin is een grasveld met veel hoekjes. Of dat niet veel werk is, al die randjes, vraag ik. Dat valt reuze mee, zegt Ria, Kees doet de randjes, en we hebben de planken van de oude pergola als rand ingegraven. Soms, als Kees het vergeet, doet Ria het zelf. Gewoon met een schaar er even langs. Gaat heel snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *