Van plant naar medicijn

Afgelopen maandag meegelopen met een rondleiding/ excursie van Janny, Riët, Suzan en Esther, 4 inmiddels afgestudeerde IVN gidsen. Zij deden hun eindopdracht van de tweejarige gidsenopleiding over medicinale planten in de kruidentuin van Hortus Haren (na een tip van mij 🙂 ). Begin juni deden ze hun ‘examen’ voor een IVN examencommissie, en twee weken later deden ze de rondleiding nog een keer. Nu voor een aantal rondleiders/ vrijwilligers van de Hortus en van IVN. Erg leuk, en voor het eerst sinds tijden weer mooi weer, te weten : droog. Leuke afwisseling, om de beurt vertelden de dames een verhaal bij een van de planten die ze hadden uitgekozen. 9 van de 10 worden nu nog gebruikt om een werkzame stof uit te halen, de 10e (brem) is niet meer in gebruik.

Binnenkort ga ik met de dames om tafel om te overleggen hoe we hun mooie materiaal ook kunnen gebruiken in een ‘self-guided’ tour. Met QR codes of zo.

Vanmiddag tijdens wandeling kwamen we bij het nabije Scharlakenbos, waar net vorige week een natuur educatie route geopend is , met filmpjes. Bedoeld voor basisscholen. Zoiets lijkt me erg leuk. Als je met een QR app de code scant (van het scherm) kun je de filmpjes ook bekijken. Gemaakt door NDE Groningen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *