30 miljoen

Nou vooruit,, nog een keer over slakken. Wat wel en niet te doen. Efficiënte opruimers van organisch materiaal, afgevallen bloemen, afstervend loof en per ongeluk platgetrapte soortgenoten. Maar helaas ook van planten die net beginnen te groeien en ‘efficiënt’ bij de grond worden afgeknaagd.

Toevallig las ik zondag in de krant over Gronings bedrijfje ‘Aaltjes online‘ die een beetje te veel aaltjes hadden ingekocht, ze niet verkocht kregen, en deze nu gratis weggaven. De aaltjes zijn maar beperkt goed te houden, en de eigenaren van aaltjes online vonden het geen optie om ze weg te gooien.

Ik was niet de enige die afgelopen maandag een zakje aaltjes ging halen, vertelde Kevin. “Wij zijn het bedrijf in Nederland met de meeste (huis) dieren: 75 miljard aaltjes.”

Ze gaven bijna 2000 zakjes weg, twee zakjes per klant. Ik vertelde dat ik er een stukje over ging schrijven op mijn blog (dat lees je nu) en toen kreeg ik er drie. 30 miljoen aaltjes in drie kleine zakjes. Twee dagen in de koelkast. Volgens de instructie ; net voor of na een regenbui, niet overdag (de aaltjes kunnen niet tegen UV (direct zonlicht). Nou die regenbui, dat was niet zo moeilijk. Ik heb woensdagavond de emmers water met aaltjes gemengd, en in totaal in 6 gieters (x 10 liter) over verschillende delen van de tuin uitgegoten. Terwijl het inmiddels weer begon te regenen…..

Het verhaal haalde ook de NOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *