Laatste vakantieweek

Afgelopen week de laatste vakantie week. We wilden nog wel een etappe wandelen. Dinsdag of donderdag was de keuze. Aangezien het dinsdag erg warm en benauwd zou worden, met dik onweer aan het eind van de middag kozen we donderdag uit voor een etappe Drenthepad: van Diever naar Havelte. Uiteindelijk we bijna langer onderweg met openbaar vervoer dan dat we gewandeld hebben. Van eindpunt Havelte ging 1 x per uur een bus naar meppel (en dan trein), maar… het waren ‘meppeler donderdagen’ in de zomer met allerlei activiteiten. We waren al zo verbaasd dat er een grote groep jongelui bij de halte stond. En na een tijdje gingen ze allemaal weer weg. Er wilden zoveel mensen naar Meppel (blijkbaar) dat de bus Havelte helemaal niet meer aandeed, was vol, en vanaf Uffelte meteen door reed naar Meppel. Nou moe. Da’s ook wat. Toen een andere bus genomen en via overstap in Dieverbrug, naar Assen en dan de trein.

Over de wandeling : die was prachtig en de hei, vooral op de helling van de Havelte hei stond er prachtig bij. Schaapskudde maakte het plaatje compleet.

En de dinsdag, die zo heet zou worden. Een wandeling vanuit huis, gewoon om 8 uur s morgens vertrokken toen het nog koel was, en tegen 10 uur, weer mooi op tijd voor de koffie.

Voor de Harenaars: bij de Mikkelhorst het uitloopgebied in, langs het zonnepark en de eendenkooi, en dan naar het oosten over het dijkje. Dit pad lopen we alleen als het niet te veel geregend heeft, kan nogal modderig zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *