Blote digitalis

Soms hoor je wel eens dat mensen regelmatig dromen dat ze naar hun werk gaan en vergeten zijn hun broek aan te trekken. Planten overkomt het wel eens in het echt. Deze foto’s zijn van een vingerhoedskruid die ‘vergeten’ is om bloemen, de vingerhoedjes te maken. Wel meeldraden en stampers, maar de bekende vingerhoedjes ontbreken. Ik zag het van een afstandje al, omdat deze toorts een gelige kleur had, niet wit of paars. En van dichtbij zie je waarom. Bizar.

Bij Ina H. in de tuin

Aparte Vogel

Een paar dagen geleden was ik bij Margreet op bezoek. Zij woont in Groningen, vlak bij de Euroborg, Het woongedeelte van het huis is op de eerste verdieping, en daar is ook een terras. Op de reling van het terras zit al jaren deze aparte vogel. Mooi is niet het goede woord, met zijn opgetrokken vleugels en grote voeten, wel bijzonder karaktervol.
Toen ik hem van dichtbij bekeek, bleek dat ie gemaakt van papiermache, met een heleboel laagjes lak er over. Ik dacht eerst dat het brons was. OM hem goed droog te houden, moet ie wel regelmatig even van de reling af om een nieuw laagje te krijgen.

Bij Margreet

Vanaf de bank, met de koffie in de hand, gleed steeds mijn blik naar buiten naar de aparte vogel, die juist naar binnen keek. Wilde hij weg uit de motregen?

Rariteit: Joke’s uiltje

Hetty-Hanne stuurde me deze foto. Niet een echte rariteit, wel een uiltje met een verhaal. Toen Hetty- Hanne verhuisde, kreeg ze een huisje zonder tuin, maar wel met een plaatsje.  Joke stuurde 10 euro op met als doel: een lekker flesje wijn kopen, om op het plaatje te drinken. Dat heeft Hetty-Hanne niet gedaan. Ze ging op zoek naar iets om het wat treurige plaatsje
op te vrolijken. Het werd dit uiltje.

Hetty-Hanne groette het uiltje iedere dag. 
Nu, na twee jaar later, is het nog bijzonderder. Joke is overleden, en H-H glimlacht iedere dag in het voorbijgaan even naar het uiltje en heeft het idee dat Joke via het uiltje teruglacht. Een mooie herinnnnering.

Rariteiten: Beetsterzwaag

Via de rariteitenoproep zijn deze binnengekomen.
Van Paula uit Beetsterzwaag.
Inzendingen welkom.

Waxinelichtjeshouder

UIt van hout

Weerstokje

Fob aardbeien

  • Zelf gemaakte soeplepel op een plankje van een oud Zweeds huisje (meer dan honderd jaar oud), waxinelichtje er in en je hebt gezellige sfeerverlichting op je terras
  • Paula’s zelf getimmerde uil, van alleen maar spullen gevonden in het bos rond haar Zweedse huis. De neus is een door een eekhoorn afgeknabbelde dennenappel, ze laten het puntje altijd ziten, zeker niet lekker.
  • Weerstokje gemaakte van een dennentak, geeft perfect de weersvoorspelling voor de komende 2 dagen aan (haar Zweedse buren noemen het “de piemel”)
  • Als aardbei vermomde steentjes om de vogels op afstand te houden, het idee is dat ze een paar keer hard pikken in een steen, hoofdpijn krijgen en vervolgens de aardbeien met rust laten. Maar een beetje hoofdpijn is nog altijd beter dan verstrikt in een net.

Rariteiten: la aan de muur

Vandaag deze hele dag in eigen tuin geweest, Open Tuinen weekend. Vanavond gingen we eten bij vrienden, en ik had meteen de eerste ‘rariteit‘ te pakken.

Oude metalen laden uit een ladenkastje aan de muur als kruiden kastje.
genial. En omdat ze een beetje beginnen te roesten ook heel rustiek. Je hebt er wel een mooie buitenmuur voor nodig.

Rariteiten: begin van een serie

In de nieuwsbrief van de tuinen van Appeltern kwam ik een leuk item tegen. Rariteiten voor tuin en terras. Iets geinigs of grappigs in de tuin. Waar je met een glimlach of grinnik langs loopt.

Bij de zelfschenkerij, Warffum

Om na te maken

OPROEP:
Heb jij een rariteit in de tuin?

Maak een foto en stuur die naar me op.
Al dan niet aangevuld met wat, waar en wanneer.
Dan is daarmee meteen een nieuw rubriekje op dit weblog geboren.