Kweecker

Voor mijn werk was ik afgelopen week bij een ‘Innovation Summit’, een jaarlijkse dag waarin nieuwe startup bedrijfjes, op allerlei gebieden, met elkaar strijden om de prijzen voor de beste start-ups. En daarmee (media) aandacht krijgen en mogelijkheden om hun relaties te versterken.
Naast lezingen en pitches (1 minuut presentaties van de deelnemers), was er ook een markt, waar de nieuwste ideeen en innovaties werdern toegelicht. Ik probeerde een google glass, in een toepassing ontwikkeld voor onderhoudsmonteurs en zette een virtual reality bril op (liep in een 3D landschap rond). Ik liep op een elektrisch ondersteunde loopfiets, en ging ook even kijken bij de stands waar ‘iets met plantjes’ van doen was.
O.a. bij Kweecker.
Een fraai vormgegeven glazen kas, bijna een kast, voorzien van klimaatregeling, licht en vochtregeling, waardoor een veelheid van plantjes, bijna geautomatiseerd, in een optimale omgeving kunnen groeien. Voor degenen die altijd verse kruiden willen hebben, maar zich niet bezig willen houden met de verzorging van de plantjes. Ik kan me voorstellen dat zo’n kast er leuk uitziet bij bv. de entree van een restaurant. Voor particulieren is de kast misschien wat prijzig, hoewel een leuke bijkomstigheid is: de camera waarmee je timelapse-filmpjes van de groeiende plantjes kunt maken. Het verhaal van de kweecker – bedenker was in ieder geval erg enthousiast.

kweecker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *