Kuddes Keepjes

Zondag hebben we meegedaan aan de nationale tuinvogeltelling. Geen Keep te zien, tenminste niet in de tuin. Wel een grote groep vogeltjes, wat verderop in een grote boom. Wittige buikjes, zo van onder. Maar ook met verrekijker niet te zien wat het was. Vinken? Groenlingen?

In deze periode is het nog donkerachtig als ik op de fiets naar mijn werk stap, en is het echt donker als ik terugkom. Door de week dus geen tuinvogels door mij waar te nemen. Maandag kom ik thuis: veel kepen gezien !, zegt Eddy, zo te zien vanuit zijn werkkamer. Dinsdag avond kom ik thuis. Uch kepen, nog veel meer dan gister. En hij heeft een serie foto’s voor mij gemaakt. Duidelijk vinkachtig, grijze kop, oranje borst, roomwitte buik. Vaak in groepen met gewone vinken en groenlingen.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het is de vraag of ze er tegen het weekend nog zullen zijn, als ik bij daglicht thuis ben, de vorst weer verdreven is en het weer bijna 10 graden wordt. Vrijdag zie ik er één. Daarna zijn ze weg.

keep19jan1 keep19jan2 keep19jan3 keep19jan4

3 thoughts on “Kuddes Keepjes”

    1. @ fruitberg: ik bezoek regelmatig je blog, net als die van de eigenwijze tuin, natuurlijk-rijk en annetanne :-). Leuk dat je hier langskomt.

  1. Toevallig postte ik vandaag ook een berichtje over kepen… Hier zitten ze al weken (en in dat postje zocht ik uit waarom…)
    Maar geen ‘kuddes’ bij mij… hooguit een vijftal, maar wel al weken, bijna maandenlang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *