Azaleama

Op de vroege bolletjes na bloeit er nog weinig in de tuin. Van de week was ik in Utrecht en daar waren de sneeuwklokken in volle bloei en de winterakonietjes op sommige plekken al uitgebloeid. Hier in Groningen is het allemaal iets later, de eerste sneeuwklokken komen er aan. Nog vrijwel geen krokus. Wil je volop bloei, en wel nu, dan kun je een allerlei bloeiende kamerplanten kopen. Bijgaande azalea staat bij mijn moeder in de vensterbank. Was een beetje een zielepoot, laatste overblijver bij alberthein. Maar een flinke dompelbeurt in lauw water doet wonderen. Vrolijk staat ie er weer bij.

azaleama640

Ernaast staat nog een wit bloeiende azalea, die heeft nu niet veel knoppen meer, maar staat al te pronken vanaf eind oktober/begin november. Dat is nog eens een doorbloeier.

Verder kun je de kamer opfleuren met orchideeen, kalanchoe en kleine cyclaampjes. Voorjaarsbollen zijn leuk in de tuin. Ook kun je ze wat vervroegen in de woonkamer: bij de bloemist staan de hyacinten, blauwe druiven en narcissen in potten in enorme hoeveelheden te wachten op lente-minnende mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *