Zomers weekend

Net voor de herfst begint nog een heerlijk zomers weekend (vandaag, zondag, net de 25 graden gehaald, een zomerdag dus). We hebben vanmiddag de laatste fles witte wijn van het seizoen leeggemaakt, en tot acht uur in T shirt buiten op het terras.

Mooi hoor, die knalblauwe lucht met de rozebotteltjes van de rosa multiflora. Deze staat aan de straatkant, bij de buren. Van stekken van onze multiflora. Stekken gaat supermakkelijk. Met knippe een tak af, en steke deze in de grond.
In de achtertuin hebben we een ‘klein’ exemplaar, zo’n 1,5 meter in het rond, die alleen klein blijft door een aantal keren per jaar de uitlopers af te knippen. Op een andere plek, wat meer naar achter is de multiflora op weg de wilde pruimen bomen en andere struiken te overgroeien. Alleen de uitlopers die over het pad naar de schuur gaan hangen gaan eraf. Wat een weelde aan bottels.

Deze hulst staat bij ons in de voortuin, naast de roos bij de buren, hierboven.

En zo ziet het eruit als je bij de buren voor staat. Eerst de oranje botteltjes van de roos, dan boompje van de gemeente (stam), dan de hulst. Rechts boven de dakkapel van ons huis. En aan de rechterkant van de stoep, de rand van onze voortuin, een hele rij teunisbloemen. Nog even laten staan, voor de laatste bloemen, en dan ’s winters voor de vogels: enorm veel zaad. Misschien wel volgend jaar een beetje het aantal rozetten beperken. Er staan er echt wel 20 of 30…

Onze straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *