Tropisch warm

Vanaf het bankje in de de schaduw van fietsenschuurtje dat met rozen begroeid is.
Schaduw tot een uur of 3 ’s middags.
Mooi om uit te kijken op de bomenrij achter in de tuin.
Het waait een beetje, lauwe wind.
De bomen ruizen.

Glas water naast me, boekje erbij.
Stukje lezen, beetje kijken.

Wel vooral om hoog kijken, want de border recht vooruit heeft inmiddels wat hogere planten. Links een stipa gigantea (sierhaver), rechts een molinia transparant. Inmiddels niet zo transparant meer. Als je door de planten heen naar achter kijkt komt daar eerst grasveld en dan weer een border voor de vijver. Op mijn tuin-to-do lijstje heb ik nu geschreven: hoge planten weghalen uit deze dwarsborder. Ben benieuwd hoe het er volgend jaar om deze tijd bij staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *