PJW – Westerkwartier

Vrijdag en in het weekend was regen voorspeld, donderdag 4 mei juist mooi weer en zon. Die dag gekozen om weer een `pronkjewail ‘ wandeletappe te doen. Een wat langere deze keer, 23 km. Rond 9 uur de deur uit, tegen 4 weer thuis. En ondertussen van Zuidhorn, via Gaarkeuken en Lutjegast naar Visvliet en ten slotte Grijpskerk.

Visvliet is het dorp in Groningen waar Eise Eisinga 5 jaar gewoond heeft, toen hij was verbannen uit Friesland. Een actieve Eise Eisinga vereniging in het dorp is druk bezig met van alles rond Eisinga in het dorp zichtbaar te maken: een wandeltocht, een straatnaam, kunstwerken…
Als je oude inwoners vraagt naar de staat naam, dan noemen ze het gewoon Oude Weg. Waar Eisinga precies in Visvliet gewoond heeft is niet duidelijk. Er zijn verschillende (rivaliserende) claims.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *