Sneak preview Open Tuinen

Volgend weekend, het pinksterweekend zijn weer de Open Tuinen dagen van de GRoei2& Bloei afdeling HJaren- Eelde. Wij doen dit jaar 2 van de 3 dagen mee. Dorpsgenoten Nynke en Tjerk doen ook mee,. Dez elfde twee dagen. Dus dat weekend bij elkaar in de tuin kijken gaat niet lukken.
Remedie: gewoon al iets eerder gaan kijken. Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan de tuin. Lamg geleden was ik er al eens geweest, dus ik wist van de verschillende vijvers. En ook dat je over een vijverrandje, langs het huis naar de achteryin liep. De vele bloeiende gele ratelaars waren goeddeels verdwenen. Dat heb je zo in de loop der jaren: planten komen en planten gaan.

En omdat we in gesprek waren geweest over natuurlijk (moes)tuinieren en permacultuur… gingen we ook nog even naar de een paar 100 meter verderop liggende moestuin. Of eigenlijk moestuinen. Verschillende stukjes op het moestuinencomplex bij de Mikkelhorst. Het geheim van natuurlijk moestuinieren bestaat uit 3 punten: mulchen, mulchen en mulchen. De grond tussen de planten bedekken met een dikke laag plantaardig materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *