Roos weg

Prachtig is ie, onze rambler roos Pauls Himalayan Musk.
Begin juni een enorme roze wolk met bloemen. Een week of twee. En daarna komt een enorme groeispurt, met nieuwe taken die uitlopers vormen van wel 5 meter lang. Elk jaar heel veel snoeiwerk om de roos een beetje in toom te houden.

Em met de storm begin juli is de roos deels omgewaaid, over de vijver heen, en zelfs over een deel van het bruggetje over de vijver. Aanvankelijk was ons plan om hem flink terug te laten snoeien door Reinier, onze bomensnoeier. Maar nu toch besloten de roos helemaal weg te halen. Te veel onderhoud. Afgelopen maandag kwam Reinier langs en heeft de roos bij de grond afgezaagd. Nog een heel gedoe om alle takken uit de struiken erom heen weg te krijgen. En uit de meidoorn die er naast staat. Ik vond het zo’n leuk plan de roos de boom in te laten groeien. Dat was al aardig gelukt, bijna 10 meter hoog.

Op de laatste foto een paar plantjes die Reinier mee naar huis nam voor zijn eigen tuin.

Prachtig was ie, onze Paul’s Himalayan Musk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *