Aster ageratoides ‘Ezo Murasaki’

Roos heeft nog even de naam opgezocht van de herfst aster die ze mee had op de plantenruil. Een (Japanse) mond vol. De Ezo Murasaki is halfhoog, precies wat ik zocht en kan snel flinke pollen vormen. De ene bloemstengel die ik kreeg had wel 5 of 6 ondergrondse uitlopers, beginnetje van een nieuwe bloemstengel volgend jaar. Deze aster doet het goed op ‘moeilijke’ plekken. En de enthousiaste uitlopers laten zien dat het een snelle groeier is die niet direct naast kwetsbare /tere plantjes gezet moet worden. Ik heb nu een stukje in de volle grond en een stukje in een brede pot. Volgend voorjaar een mooi plekje voor zoeken.

Een andere aster die Roos mooi vond: aster vasterival. Ook eens naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *