Warme snoeibeurt

afgelopen week een paar warme dagen. Op 26 juni kwam Reinier Konijn wat zomersnoeiwerk doen bij ons in de tuin. Zomer snoei is handig als je een boom of struik wat wilt inkorten. Bij wintersnoei gaat een bladverliezende boom of struik het volgend voorjaar juist extra veel takken maken. Is nu niet de bedoeling. We hebben twee bomen in de zijborder staan tussen ons en de buren. Een amber boom, prachtig gekleurd in de herfst en een kardinaalsmuts. Beiden beginnen flink groot te worden en dat is op die plek niet handig. Waarom niet? Omdat ze precies in het beeld veld van de telescoop van Eddy staan als hij de (lagere) zuidelijke hemel wil fotograferen.

Op de eerste twee foto’s zie je de amberboom voor en na de snoei. Foto 3 is de versnipperaar . En aan Buddy, de hond van de buren kun je goed zien dat het een hele warme dag was.

En waar is het allemaal om begonnen? Om dit soort mooie plaatjes. Gemaakt vanuit de achtertuin (heleboel foto’s digitaal opgeteld). Ongelooflijk, nietwaar. Links M82/M82, rechts de orionnevel. Klik op de foto’s voor een groter exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *