Recept voor Bollen lasagna

Ingrediënten
– grote pot
– diverse soorten bollen bv tulpen, narcissen, krokussen
– potgrond

Men neme een grote pot en een zak potgrondLeg wat scherven (of stukken piepschuim) onder in de pot en bedek met laag potgrond van 10 cm. Plaats de tulpenbollen -met puntje naar boven- naast elkaar op de potgrond. Vul aan met nieuwe laag grond, zoveel dat je de tulpenbollen niet meer zien. Breng evt. een tweede laag tulpenbollen aan als de pot diep genoeg is. Weer een laag grond en dan de narcissenbollen. Grond en dan een of twee lagen kleine bolletjes, krokussen of een paar verdwaalde blauwe druifjes. Dek al met een laatste laag grond. Haal de lucht weg door een paar keer met de pot op de grond te stampen. Zet weg op een iets beschutte plek, aan de noordzijde van het huis.

Bovenste laag met paar blauwe druifjes en krokusbolletjes die ik eerder dit jaar met het opschonen van een stukje border in de voortuin tegen kwam (tussen het kweekgras).
Twee soorten tulpen en een mix van narcissen

Als in het voorjaar de eerste kleine bollen gaan bloeien zet je de pot op een plek vlak bij de voordeur neer. Genieten maar, elke keer als je er langsloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *