Spinbalsemien, ongewenste vreemdeling

De naam is springbalsemien of reuzenbalsemien. Vorig jaar flink wat verwijderd, en dit jaar maar een enkele plant. Mooie rooi stengels, en lekker plekje voor deze spin om te zonnen: spinbalsemien.
Maar eigenlijk is dit een overtreding…..

De springbalsemien of reuzenbalsemien (Impatiens glandulifera) is ongewenst in de EU. De Europese Commissie heeftde springbalsemien toegevoegd aan de zwarte lijst. Op deze lijst staan soorten die niet uit Europa komen en die de oorspronkelijke flora en fauna verdringen of economische schade veroorzaken. Naast de muskusrat (Ondatra zibethicus) en alligatorkruid (Alternanthera philoxeroides) prijkt nu ook de springbalsemien op de lijst van ongewenste vreemdelingen. Alle lidstaten moeten maatregelen nemen om de verspreiding van deze planten- en diersoorten in Europa te voorkomen. Zo mogen ze niet worden ingevoerd, gehouden, verkocht, vervoerd, gereproduceerd of in de natuur vrijgelaten.

Meer weten? Ga naar: https://bijenclub.com/bloemen-voor-bi…
En klik hier voor een filmpje van Astrid, met een ode aan de springbalsemien, gefilmd voordat ze het hele veldje met springbalsemien verwijderde om andere planten een kans te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *