Feeëriek

In de Gardener’s World aflevering van 12 april op BBC 2 was een reportage over een Engelse dame die de nationale collectie had van geums. Ruim honderd soorten had ze in de tuin. Veel in oranjeachtige, warme tinten. Aan de vorm van de bloemen kun je zien dat ze onderdeel uitmaken van de rosaceae, de rozenfamilie. Net als aardbeien bijvoorbeeld (en appels). Misschien dat ik nog wel eens een andere geum in de tuin zet, maar op dit moment hebben we twee soorten. De twee inheemse soorten in Nederland : geel nagelkruid, geum urbanum, en knikkend nagelkruid, geum rivale. EN die laatste vind ik misschien wel de mooiste van allemaal.

Elke foto die je ervan maakt … ingetogen elegantie ten top.

1 thought on “Feeëriek”

  1. Het knikkend nagelkruid is ook mijn favoriet. De laatste jaren wel een heleboel nieuwe variëteiten bijgekomen die de moeite waarde zijn. In onze tuin doen ze het prima en…. slakkenvrij (ook meegenomen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *