Gardeners World Magazine

Al ruim een jaar staat een linnen tas met een jaargang oude Gardeners’ World tijdschriften in de bijkeuken. Het is o.a. jaargang 1995! Ik heb ze jaren geleden van een tuinkennis gekregen, en ze stonden -deels ongelezen- in de kast met tuinboeken. Vorig jaar in een opruimbui, allemaal oude jaargangen tuintijdschriften weggedaan. Een paar jaargangen naar liefhebbers, een paar naar de minibieb, wat losse nummers op de leestafel in de Hortus. En de rest in de oudpapier kliko.
Voor de Engelse tijdschriften maakte ik een uitzondering. Die moest toch wel iemand willen, dacht ik. Maakt niet uit dat het oud is, de seizoenen komen elk jaar terug. Nu moeten ze er toch maar aan geloven. Ik ga gewoon in stukjes deze zomer alle nummers uitpluizen. Van voor tot achter lezen, plaatjes kijken, en zelfs de advertenties. Hieronder een paar voorbeelden. Best grappig.

Dit is het julinummer 1995. Opvallend vond ik dat er een artikel was van een deskundige die voorspellingen deed over de tuin van de toekomst. Bijna 30 jaar geleden. Het ging over klimaatverandering en de effecten op planten, over droogte, over overstromingen, over verdwijnende insecten en soorten, over de noodzaak ‘peat free ‘ compost te gebruiken. 30 jaar geleden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *