Straat als Rivier

Zaterdagmiddag zette een dikke bui een flink deel van ons dorp onder water. Haalde het landelijk nieuws. Het was al weer een paar jaar geleden dat onze straat een rivier was. De straat staat dwars op de Hondsrug, en bij hevige regen stroomt het water via o.a. onze straat naar de lager gelegen delen. In een half uur zo’n millimeter of 30 (volgens onze regen meter die het niet helemaal bij kon houden); 50 mm volgens het KNMI.

Deze rijdt rustig.
Deze niet. Vond het blijkbaar zo leuk dat ie drie keer langs kwam.

Wij waren binnen bezig na de verbouwing het wandmeubel weer in elkaar te zetten. Een precies werkje, met verschillende vrij hangende onderdelen. Af en toe een blik naar buiten. En toen toch maar even van kijken toen we steeds meer water op straat zagen. De paadjes in de tuin uiteraard ook tijdelijk beekjes, maar dat trekt na een paar uur weer weg. De tuin met weinig bestrating kan heel goed dienst doen als spons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *