Etage primula

Nog niet de uitbundige grote groep van primula’s die ik bij de vijver zou willen zien, maar het begin is er. Vorige jaar een paar van deze primula’s gekocht op de plantjesmarkt in de Hortus, meteen gedeeld in rozetjes en op een te hete/ droge plek gezet. Bijna overleden door de droogte. Toen snel verplant naar een stukje in het nattige deel bij de vijver. Bijna overleden door slakkenvraat, maar toch gebloeid. Dit voorjaar wat ruimte om de primula’s heen vrijgemaakt van de sterk groeiende gele lis. Even dacht ik dat de slakken zouden winnen, maar nee, minstens 1 rozet van de primula is nu fors gegroeid (veel groter dan vorig jaar) en bloeit prachtig. De lichtroze P. Appleblossom lijkt ook in bloei te komen. De derde soort is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *