Herinrichting straat

Met een heleboel straatgenoten afgelopen vrijdagmiddag naar het einde van onze straat geluierd. Daar was een informatiebijeenkomst van de gemeente om de voorgenomen herinrichting van onze straat toe te lichten. Focus op een echte woonstraat, en belemmering van hardrijders, en minder last van zomerse hitte. Door het versmallen van de straat, door het planten van bomen (tzt tamelijk groot) op het deel dat vrijkomt bij de versmalling, door het gebruiken van licht(er) gekleurd asfalt. Ook zijn er om de 100 meter een aantal drempels beoogd: dat laatste lijkt ons niet zo’n goed plan. Heb je steeds remmende en weer optrekkende auto’s. Maar eens zien hoe het verder gaat. In oktober definitief besluit en begin volgend jaar de reconstructie.

De stoepen zijn tamelijk slecht maar die komen nog niet aan de beurt: tussen nu en een paar jaar komt er namelijk nog glasvezel in de stoep.

1 thought on “Herinrichting straat”

  1. Drempels in de straat: ik deel jullie bedenkingen daarover.
    Remmen/optrekken is er een van.
    Denk aan de auto’s met ‘een bakkie’ erachter, liefst met losliggende lading. Een feest van gerammel en klapgeluiden.
    Wanneer deze auto’s tussen 06.00 en 07.00 door je straat rijden ben je gegarandeerd wakker.
    In de Ereprijslaan in Beilen kun je zien en horen hoe het NIET moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *