Snoepwinkel

Als een kind in de snoepwinkel, zo voelde ik me toen ik zaterdagochtend vroeg door de zelfoogsttuin van de Biotoop liep. Zelf ben ik geen abonnement voor het oogsten, maar tijdens de vakantie van een van de leden mag er een vervanger worden aangewezen. Ik was zo’n vervanger.

Met een mailtje op mijn telefoon waarin stond welke gewassen geoogst mochten worden en hoeveel en een kaartje waar op de tuin de bedoelde planten stonden.

Er was zo vroeg op de ochtend verder niemand. Mooi om zo door de tuin te lopen, door rijen met kapucijners in mooie paarse peulen en in de kas tussen hoge komkommerplanten door.

Vanavond een heerlijk maaltje met kraakverse capucijners en tuinbonen, met eikenbladsla, komkommer en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *