Witte Kop

Van Paula kreeg ik een mail met deze foto’s met de vraag of ik wist welke vogel dit was. Een paar weken geleden had ze het vogeltje ook gezien bij haar in de tuin (Friesland), maar ze had toen geen camera bij de hand. Vandaag -5 februari- was hij er weer en werd hij vereeuwigd.

paulavink1

paulavink2

paulavink3

Hoezo hij? We denken dat dit een mannetjes-vink is, maar dan een leucistisch exemplaar. Dat komt bij sommige vogels voor, soms een deel witte veren, zoals deze merel Mevrouw de Wit, soms helemaal wit. De vink op Paula’s foto’s heeft een witte kop en hals.

3 thoughts on “Witte Kop”

    1. Grappig AnneTanne, ook wij hadden een merel met een witte vlek in zijn rechtervleugel. We hebben hem al een tijdje niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *