Wit met een zweem van roze

Als de zon schijnt, draaien de gezichten van de witte bosanemonen in de loop van de dag mee met de zon. ’s Morgens gaan de bloemen open en kijken ze naar het oosten, ’s middags naar het zuiden, en ’s avonds draaien de bloemgezichtjes naar het westen. In de felle zon lijken de bloemen spierwit, bijna een sneeuw-tapijt, zoals op de vierde foto. Maar van heel dichtbij, als de knopjes nog open zullen gaan en aan de achterkant van de bloem, zie je de zweem, de zweem van roze. Heel subtiel.

bosanemoon2

bosanemoon3

bosannemoon1

boaanemoonveld

 

1 thought on “Wit met een zweem van roze”

  1. In Gardeners World van 22 april zei Monty Don the bloemen van de bosanemoon ‘Like blossom on the ground. A kind of heaven, while it lastst’. Mooie gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *