Oranje balletjes in eigen tuin

Vorig jaar nog geen Oranje Balletjes aan onze buddleja globosa, maar van de week zag ik opeens de eerste bloeiwijzen! Meteen camera erbij en wat foto’s gemaakt. Eerst van een afstandje, en toen dichterbij. Op de eerste foto zie je een klodder schuim, dat blijkt de schuimcicade te zijn, die deze buddleija blijkbaar lekker vindt. In die grote klodder zaten vijf cicades, zie foto 2. Die heb ik even op een plant ernaast gezet.

oranjebal000

schuimcicade

oranjebal2222

oranjebal444

oranjebal111

Deze buddleja bloeit veel eerder dan de bekende vlinderstruiken met de puntige pluimen. Vlinders heb ik er nog niet op gezien. Wel schuimcicades dus, en parende wantsen. Op foto 5 had ik de bedoeling de wantsen te fotograferen (onscherp op de rechter bol), maar ze bleven steeds naar de andere kant van het bolletje lopen …

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *