Langs de snelweg

Afgelopen weekend was ik in Hamburg.
Op de terugweg, in de bus, kijkend naar het landschap.
Nog overwegend groen.
De herfstkleuren zijn nog niet echt op gang gekomen.
Behalve de wilde wingerd!

Vele kilometers van de geluidsschermen langs de snelweg waren bedekt met deze klimplant. Wilde wingerd en bruidssluier. In de zomer groen en groen. En nu, 9 oktober: witte bloemenvracht van de bruidsluier, en vooral de wingerd, vlammend rood.

wingerd5

wingerd2

wingerd3

wingerd4

Een impressie uit een ooghoek.
Vanuit het raam van de bus.

2 thoughts on “Langs de snelweg”

  1. Hoi Tineke
    Leuk dat Hamburg steeds meer in trek is. Ik ben er geboren en getogen en vind het natuurlijk een van de mooiste steden en haven die er zijn. Planten en Blomen is uniek zo midden in een grote stad. Maar het Platduitsch lijkt op het Nederlands. Het Hogdeutsch is het duits wat iederen dient te spreken. Groetjes Bärbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *