Aanvriezende mist

9:15 Vanmorgen de gordijnen iets langer dicht gelaten, om warmteverlies te beperken. Op een heldere vriesnacht is het juist tegen de ochtend het allerkoudst. Voor vanochtend was op grote schaal mist voorspeld in Nederland. Hier in het noorden valt het mee, de mist is in kleine kristalletjes op de planten gaan zitten. Een fijn wit laagje. En met een beetje geluk komt straks de zon nog door de resterende laaghangende mist. Dan is de tuin helemaal een plaatje en ga ik met de camera nog even een rondje maken.

11:05 Voederplank van nieuw strooivoer voorzien, nieuwe vetbolletjes opgehangen, nieuwe bestelling gedaan bij Vivara (voor 5 december besteld, 10% korting op alle vogelvoer). Mist vrijwel weg hier in het dorp, blauwe lucht.

mist2
Berijpte bloemhoofdjes
mist3
De besjes van vorige week: cotoneaster
mist4
Lavendel

12:41 Na de lunch, de zon heeft zijn hoogste punt alweer bereikt. IN deze tijd van het jaar komt ze dan nog net boven het huis van de overburen uit om bij ons naar binnen te schijnen. De mist begint alweer dikker te worden. Mooie plaatjes. Nog steeds paar graden vorst.

mist1
In de voortuin
mist5
Vanuit het zijraam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *