Choisya Ternata

Nederlandse namen die ik ben tegengekomen voor deze wintergroene heester: glansmispel en oranje bloesem (soms Mexicaanse oranje bloesem). Het heesterje staat nu nog in een pot, binnen overwinterd in de serre.
De foto is van een week of twee geleden, toen het struikje nog in bloei was. Heerlijke geur, pot op hoekje van terras. Inmiddels zijn de bloemen vrijwel verdwenen. De choisya is een stek van een grotere struik bij Willie in de tuin. Als je googled op de Latijnse naam van de plant, kom je vaak de kruising choisya ‘Aztec Pearl’ tegen. Ik denk dat ons exemplaar ook zo’n parel is. Na twee jaar in pot durf ik het wel aan het heestertje, langzaamgroeiend, in de volle grond te zetten. Wel vlakbij het terras, bij de kleine vijver. Omdat ie zo lekker ruikt.


Wacht even …..
< nu loop ik even naar buiten om aan het blad te ruiken>
…. wist je dat het blad ook erg lekker ruikt als je het kneust?

1 thought on “Choisya Ternata”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *