Zolderraampje

De WC boven is onder schuin gedeelte van dak neergezet, met een klein tuimelraampje. Omdat we ongeveer een maandgeleden regelmatig wespen in de WC hadden, op zoek naar nestelplek, was het raampje potdicht.
Een paar dagen geleden -ik heb al een hele tijd geen wespen gezien- deed ik het tuimelraampje open. Schrik!
In het richeltje aan de onderkant van het raampje lag een hele serie larven (van een solitair bijtje of hommel?) in bedjes van stuifmeel. Al bijna volgroeid zo te zien, en bijna aan het verpoppen toe. Heel voorzichtig heb ik het raam weer dichtgedaan, maar ben bang dat ik de beestjes verstoord heb en misschien hun coconnetje stukgemaakt heb. Over een week of twee ga ik weer kijken…..

Tuimelraampje in WC boven
Serie larfjes in onderste richtel
Larven van dichtbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *