Passiflora

Omdat we toch in de buurt van Drachten waren, reden Jitske en ik ook nog langs kwekerij Passiflora. Een kwekerij van vaste planten, waar mensen met een verstandelijke beperking in een prettige omgeving kunnen werken. Het weekend van 2 en 3 september was open tuinen weekend van de afdeling Groei & Bloei Drachten, en ook kwekerij Passiflora deed mee, en was daarmee ook op zondag open. Zeer de moeie waard om te gaan kijken, als je in de buurt woont. En een uitgebreid assortiment (op de website kun je de lijst downloaden).

Ook hier veel prairieplanten, hoogopgaand, met als overweldigende kleur (in deze tijd van het jaar) oranje. In zonnebloemen, in gaillarda’s, in struikvormige-afrikaantjes. Veel grassen ook.

Kleurenspektakel in de grote borders
Zonnebloemen
Tot bijna twee meter hoog, een opvallende hemeldblauwe kleur in deze tijd van het jaar. Salvia uliginosa, bloeit van augustus tot oktober en ook mooi met siergrassen.
En we kregen een zakje zaad (Zaai bloemen uit onze zorgtuin) en in mijn zakje zaten deze ‘boontje’. Verrassing wat het gaat worden.

 

1 thought on “Passiflora”

  1. Beste Tineke,

    We kregen weer erg veel leuke reacties en ik zal ook dit weer delen met collega’s vrijwilligers en vooral met onze cliënten.
    Het zaad is van de gele lupine, we kregen ook afgelopen weekend weer veel vragen over onze prachtige eenjarigen en dan is het een extra stimulans om te zorgen dat ze straks voorradig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *