Kalanchoe voor Ilona

Een paar jaar geleden ging de boekhandel bijna failliet en toen hebben we met zo’n 200 dorpelingen een coöperatie opgericht en samen de boekhandel ‘gekocht’ en daarmee behouden voor het dorp. Zoveel mogelijk kopen we onze boeken bij ‘onze’ boekhandel.

Afgelopen donderdag had Eddy online boeken besteld.  Omdat ik nog geen bevestiging van de boekwinkel had gekregen, ging ik er vrijdag even langs. Ilona, de bedrijfsleider zat vermoeid achter de computer. Zoveel bestellingen ineens (drukste tijd van het jaar), ze kwam er bijna niet doorheen.
Toen ik de dag erna, zaterdag het bestelde boek ging ophalen, dacht ik: ik neem een bloemetje voor Ilona mee. Bij een lokale bloemist een vrolijk plantje gekocht, en bij de boekwinkel afgegeven. Ilona was er niet die dag, maar een collega, schreef er een briefje bij en zette het voor haar klaar. Een oppepper.

Kalanchoe ?

Zo’n vrolijk plantje, een kalanchoe denk ik, staat nu ook bij ons in de vensterbank. Knalrode bloempjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *