Rustiek, dat wel

Omdat onze tuin oorspronkelijk twee tuinen was,
Vanwege dat ons huis oorspronkelijk twee huizen was,
hebben we in de tuin twee tuinpaden naar achter.

De ene jaren terug al wat verbreed, 3 stoeptegels breed, met opsluitbanden.
De andere, een erfenis van ome Job. 55-60 cm breed, gelegd van metselstenen. Geen opsluitbanden, waarschijnlijk geen zand eronder, en de voegen tussen de steentjes zijn inmiddels een paar cm breed geworden.
Met allerlei grasjes en ander spul ertussen.

Rustiek, dat wel.

Maar tikkie smal, zeker in de zomer, als al het omliggende plantenspul zich bevallig over het pad drapeert.  En glad ook, die metselsteentjes, als ze nat zijn. Dat is groot deel van de herfst en winter zo.

Besloten om het pad te laten verbreden, opsluitbanden toe te voegen om de stenen bij elkaar te houden, en een rij stoepstenen in het midden. Dit zijn niet zo glad. De hovenier gezegd dat ik wel zoveel mogelijk materiaal wilde hergebruiken. Ben er nog niet helemaal uit. Zou ik nou twee rijen stoepstenen doen. Of steentjes erbij. Of….

Schetsje uit de communicatie die ik per mail heb met de hovenier. Hij is nu even op vakantie, in India. Wel mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *