Bruggetje

Romantiek in het Noorden is de naam van de tentoonstelling die momenteel in het Groninger museum te zien is. Ben er afgelopen vrijdag geweest en was onder de indruk. Landschappen, woest en ledig, en lieflijke plekjes. Ruines, heel veel zonsondergang, en eenzame figuren -al dan niet met hond- in een groots landschap.

Ook Romantiek is de naam van een 180 graden rondom film. In een halfronde ruimte zie je aan drie kanten van je de lansdchappen aan je voorbij bewegen. Alsof je net over de grond zweeft, en door kloven en over bergen en paden glijdt. Links en rechts kun je kijken. En ineens herken je dan een van de schilderijen, die je een verdieping lager net in de tentoonstelling hebt gezien. En nog een! En nog een! De film is gebaseerd op 6 schilderijen in de tentoonstelling die mooi aan elkaar verbonden worden.

Stukje uit de 3D film
En daarna weer opzoek naar het schilderijtje dat model stond voor dit stuk van de film.

Het schilderij is van de Deen Dankvart Dreyer en heet ” Brug over beek in Assens, Funen” uit 1842

Tot mei 2018 kun je gaan kijken. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *