Het huis van achter

Een overzichtsplaatje: vanaf het bruggetje over de vijver in de achtertuin, richting de achterkant van ons huis. Je ziet dat er her en der nog wat dakpannen gelegd moeten worden. Rechts zie je de vijver, het bordje onbetrouwbaar ijs is net uit beeld rechtsonder. Links van het pad, als je voorbij de paal een meter of twee doorloopt en naar links draait: een fraaie blik op een -inmiddels aardig- veldje sneeuwklokjes. En linksonder, net in beeld, in het verlengde van het pad: de bovenkant van een gammel stoeltje, dat ik op de brug van de vijver heb gezet. Als reigerverschrikker. De laatste week was er voor hem/haar niets te halen, maar daarvoor (en binnenkort weer…) wel. 1 kikker ligt stijfbevroren op de rand van de vijver…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *