Voorjaarsplantenruil 2018

Wat wordt er zoal geruild: aslook, campanula, geranium, kaardebol, herfstframboos.

De halfjaarlijkse plantenruil van de wildeplantentuinkring Haren, inmiddels een werkgroep van de IVN geworden, werd dit keer bij ons in de tuin gehouden. Het was prachtig weer op zaterdag 21 april, en dat was te merken aan de opkomst. Een tuinliefhebber of dertig kwam, soms met, soms zonder plantjes in de de tuin rondkijken.
Rondkuieren, op een bankje zitten, kopje koffie, praatje bij een plantje, ruilen.

Emmertje goed vast houden
Kopje koffie en zakjes zaad

Leuk dat nu de aankondiging in het IVN blaadje staat er ook andere, nieuwe mensen komen. Bijvoorbeeld Christa en Rene, die hebben een hele grote tuin, maar zijn er nu pas aan toe om iets in de tuin te gaan doen. Ze hebben nog weinig tuin en plantenkennis, maar dat komt vanzelf. De tuin van Christa en Rene is groot, maar verwaarloosd en overgroeid. Ze gaven aan dat ze gingen beginnen met alle grote struiken en bomen- veel coniferen- te verwijderen. Toen ik adviseerde niet meteen alles weg te halen, maar eerst goed te kijken wat er zoals stond, vroegen ze of ik een keer kwam kijken. Tuurlijk! Leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *