Open tuin 2018

Regelmatig doe ik mee met het Open Tuinen weekend, van Groei & Bloei. Meestal doe ik 1 van beide weekenddagen mee, maar dit jaar besloten beide dagen mee te doen.  Dag 1 zit er op, maar morgen is er weer een dag.

De allereerste bezoeker van vandaag was Geertjan, van de vroegere bloemenwinkel uit de straat. Eerder dit jaar is ie gestopt met de winkel, en nu was het tijd om een keer langs te komen bij ons in de tuin. Afsptraak gemaakt dat hij als de rozenbotteltjes van de rosa multiflora oranje zijn gewoon langs kan komen om er een stel mooie takken af te knippen voor een bloemschikstuk.

Heel wat rondjes door de tuin gewandeld, met sommige bekende bezoekers, maar ook een stel uit Heerenveen en een stel uit Slagharen. Leuke verhalen, mooie tips: rode hazelaar elke paar jaar tot aan de grond afsnoeien, spoorbloem nu terugknippen (soort hampton hack), en nog een tip die ik nu weer even vergeten ben.

Knalrode crocosmia lucifer en cremewitte wwolk van de persicaria.
Moeder en twee dochters bewonderen de paarse kattestaart
Diepe tuin als je zo van het terras naar achter kijkt: hele kleine mensjes in de achtergrond.

Meeste opmerkingen en uitroepen ‘wat mooi’ kwamen bij een aantal grote blikvangers: de crocosmia lucifer, de Abbesijnse gladiool, de persicaria polymorpha, calamagrostis ‘Overdam’ en de filipendula rubra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *