Halve muis

Poes Sprot is niet meer al te snel. Een of twee keer per dag wandelt ie in uiterst rustig tempo door de tuin. Vanaf het terras, het tuinpad op naar achterin de tuin, even stilstaan en snuffelen op de plek waarboven de pindasilo voor de vogels hangt, tot aan de schuur, rechsomkeert en terug.
Soms slaat ie bij de verre schuur rechtsaf, loopt via het dwarspad naar andere deel van de tuin en via tuinpad langs de vijver terug naar het terras. Zitten. Uitrusten.

De dag voor we op vakantie gingen, 9 augustus, begon het weer om te slaan. Het werd heel donkergrijs, er kwamen windvlagen langs, zo net voor een regenbui uit. Wij zaten op ons (overdekte) terras, en ineens kwam Sprot op een drafje aan. En hij had iets gevangen. Zo op zijn oude dag.
Een muis. Heel even speelde hij er mee. Begon hem toen op te eten. Kop eerst, toen de muis een halve muis was, floepten de orgaantjes eruit. Die hoefde Sprot niet. De rest weer wel, tot en met het staartje.

’t Is de natuur.

Van kop…
…. tot staart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *