Zoef

Kijk goed midden op de foto. Zie je Zoef?

Kennen jullie Zoef de Haas nog?
Van de fabeltjeskrant. Zoef had altijd haast, rende heen en weer, zoef, zoef heen, zoef zoef en weg was ie weer. Zo’n snel beestje hadden wij afgelopen week ook in de tuin. Een veldspitsmuis, we noemen hem Zoef. Veel muizen en spitsmuizen zijn ’s nachts actief, maar de veldspitsmuis staat er om bekend dat ie ook overdag actief kan zijn. BIj ons in de tuin dus. IK zag hem langs schieten, en kon hem toen een tijdje volgen, deels met het oog, direct of door het bewegen van de plantjes waar hij onderdoor liep. Deels met het oor, geritsel van de blaadjes, en piep, als ie een leeg stuk overstak.

Ik had hem al een paar meter gevolgd, toen ie richting tuinpad liep, mooie kans om hem op de foto te zetten als ie zou oversteken.

Zoeff, in een flits voorbij.
Als je op de foto kijkt zie je duidelijk dat het een veldspitsmuis is. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *