Ingrid nam mee…

Ingrid logeerde hier een nachtje twee weken geleden (wandelweekend) en op de terugweg naar huis nam ze een voorraadje plantjes mee die hier in potjes staan. Vele tientallen, op verschillende plekken in de tuin. Begin van de lente komen er steeds meer bij, dan is het vaak nog koel, en hebben ze niet zoveel water nodig. Als er warmere dagen zijn moet ik ze veel betere in de gaten houden. Voor nood staat er een grote emmer met een paar cm water. Als ik een zieltogend plantje zie wordt die daar meteen ingezet. Ene koele wortletjes halen. Een enkele keer ben ik te laat. Verdroogd.

Plantjes bij Ingrid
  • Filipendula rubra ‘Venusta’
  • Vaste teunisbloem
  • Veronica longifolia
  • Zomerfijnstraal (‘hoge’madelief)
  • Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’

Inmiddels staan ze in de tuin van Ingrid. Toen we van de week facetime-den liep ze even de tuin in om te laten zien waar ze stonden. Nu nog groen, maar later in de lente en in de zomer met kleur. Naast en tussen plantjes die vorig jaar al de verhuizing van hier naar daar hebben beleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *