Buuv’ in de greppel

Wat doet de buurvrouw daar in de greppel? 

De buren hebben eerder dit jaar een grote kastanjeboom verwijderd. En een paar uit de kluiten gegroeide lauriers weggehaald. De achterrand van de tuin grenst, net als de onze, aan een greppel. Nu droog, in de winter met een laagje water. Op de rand van de buurtuin is een nieuwe beukenhaag geplant, de afzonderlijke beuken beginnen net uit te lopen. De steile greppelwand is wat kaal.

De buurvrouw, Sieneke kwam langs. Had je niet nog wat stekjes, vroeg ze. Van Vinca bijvoorbeeld? Niet in potjes, zei ik, maar als jij nou de grond vast wat losmaakt, dan ga ik in onze tuin wel wat polletjes uitscheppen.

Vanuit de greppel makkelijker planten

Vinca minor, kleine maagdenpalm. Eenmaal aangeslagen vormt het een mooi groen tapijt, met in voorjaar heel veel paarse bloempjes.
In een heel droge zomer hebben ze het wat moeilijk, maar ik ben ze nog nergens kwijt geraakt.

NB. Op de bovenste foto zie je een kaal stuk grond (op het zuiden) aan de overkant van de greppel. Ik had nog een paar zakjes bijenbloemen mengsel ind e la liggen, maar geen kale grond in de tuin. Snel even een vorkje gehaald en de zakjes op de helling leeggestrooid. Met de regen die deze week valt lukt het misschien om deels te ontkiemen (en anders hebben de vogels een paar lekker zaadjes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *