Cotswolds: Sudeley

Sudeley Castle is een plek met een rijke historie. Maar liefst vier Engelse koninginnen zijn er geweest, en eentje -Katherine Parr, de laatste vrouw van Henry VIII- is er zelfs begraven. Het is daarmee het enige landgoed in het Verenigd Koninkrijk, dat in prive handen is, en waar een Engelse koningin begraven is.
Wij kwamen vooral voor de tuin, maar het kasteel zelf is zeker het bekijken waard. 1000 jaar geschiedenis, en dat merk je. Rijke geschiedenis, hier woonden geen armelui. De huidige bewoners, Lady Ashcombe woont er al 50 jaar, zijn zeker niet onbemiddeld. Een deel van de tuin en het kasteel was niet toegankelijk, prive. Een groot deel wel open, voor tuinbezoek, maar in de zomermaanden ook voor theatervoorstellingen (erg mooi in de buitenlucht, bij zo’n grote ruine, en veel activiteiten voor kids (‘knight school’, riddertje spelen).

Eerst even een bammetje….
Ruine van de Banqueting hall.
Rustiek zulke natuurstenen muren, ook voor mooie doorkijkjes
Border in de ommuurde tuin
Herontdekt grafmonument van Katherine Parr, de laatste (en hem overlevende) vrouw van Henry VIII.
Kunstwerken in de tuin van de dochter van de huidige eigenaresse, lady Ashcombe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *