Maandfoto juni 2019: Stipa Tenuissima

Dit is een plant waar ik dol op ben. Een super aaibaar grasje. Zaait zich uit, en heeft voorkeur voor droge stenig plaatsen. Langs de rand van het terras en het tuinpad hebben we er een heel stel, en ik heb wel 10 kleine exemplaren in potjes staan. Voor als iemand langskomt en zegt : Oh, wat een leuk grasje!. Dan krijgen ze er een mee.
Een heleboel bijelkaar is ook mooi, op een plek waar ze kunnen ‘wuiven’ en helemaal mooi als de lage zon erdoor heen kan strijken. Vier exemplaren in onze plantenbak aan de voorkant van het huis gezet… mooi man!

Op ons tuinenreisje half juni hebben we in elke tuin gekeken of deze stipa te zien was, in de tuinen die je veel in Gardeners World ziet (en Chelsea Flower Show) wordt ie veel gebruikt. Op de tuinenreis uiteindelijk in ongeveer de helft van de tuinen. de meer moderne tuinen.

En we zagen daar ook een iets andere soort, die nog beter winterhard schijnt te zijn. De Stipa Lessingiana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *