Hortensia’s in de tuin

Hortensia’s houden van voldoende vocht. En zo’n grote hitte als afgelopen week, met de droogte die al een tijdje duurt, nee dat bevalt ze niet goed.

Gister maakte ik een rondje door de tuin en dat was toch wel droevig om te zien. De boerenhortensia achter in de tuin en de macrophylla houden er niet van…. DE scahpenkop kan heel wat meer verdragen.

Verdoogde boerenhoertensia, bijna alle bloemhoofden verschrompeld. Blad hangt slap, maar komt wel weer bij als temperatuur wat lager wordt.

Hydrangea macrophylla marissii perfecta; vaatdoekjes van bladeren, nog net niet knisperend. Een week eerder stond ie er zo fier bij….

De schapenkop hortensia bloet volop. Een eenatl bladeren worden wat geel, maar de heester staat er overwegend goed bij. Deze kan dus wat beter tegen de hitte en droogte met zijn wat leerachtiger blad.
Klein beetje droogte schade aan deze twee. Niet al te veel want deze twee staan vlak bij het terras, goed in beedl, en de krijgen water. Enige planten die niet in potten staan en toch vertroeteld worden met water. Stekken van de hortensia’s van Ma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *