Open tuinen 2019

Dit jaar hebben we onze tuin niet opengesteld voor de Open Tuinen Estafette Groningen. Aan het begin van dit jaar moest je je (tuin) opgeven, en omdat de afdeling Haren- Eelde dit jaar ingedeeld was in dit weekend van 3-4 augustus had ik me niet opgegeven. Meestal beslissen we pas kort van te voren wat me met de vakantie gaan doen, en vaak is dat in augustus.
Omdat we bij nader inzien toch niet op vakantie zijn nu, meteen een mooie gelegenheid om wat tuinen te gaan bekijken. Samen met Jitske bezocht ik er drie. De teksten zijn uit de open tuinen gids, de plaatjes van mij.

Nynke Elzenga en Tjerk Zwanenburg –   Haren
Tuinreservaat Elzenburg heeft naar achteren vrij uitzicht. Het is een half wilde tuin met 5 vijvers. Er is  ruimte voor vogels, bijen, vlinders en andere dieren. Rond de leemvijver ligt een wilde bloementuin.

Eef en Jan Schipper –  Noordlaren
Onze tuin va 1 ha. bestaat uit een wandelbos met stilteplek en mooie doorkijkjes, een natuurtuin met hoogteverschillen, een kruidentuin en borders met vaste en wilde planten. Een natuurlijke omgeving voor mens en dier.

Gea Fictoor, ´Aan ’t Zandpad´ –  Glimmen
‘Aan ’t Zandpad’ is een sfeervolle kijktuin van 2400 m2 met vijverpartijen en kleurrijke borders.  Bezoekers zijn welkom in de tuin en het atelier van Gea Fictoor. Tijdens de open tuinenestafette is er een kleine expositie.

Nog even uitvergroot, plaatje uit tuin van jan en Eef. Op de voorgrond van de kleurige floxen zie je een zee van de schermbloemen van wilde peen. In een border? Nee hoor. Kijk maar rechts in beeld waar je de steentjes ziet. Het is een rond terras waar zich van alles tussen de steentjes heeft uitgezaaid. Eerder in het jaar de akkerklokjes, nu heel veel wilde peen en nog wat zomer fijnstraal. Deze planten houden van stenige plaatsen.
Ons ronde terras ziet er voor een deel ook zo uit, tgv stekjes die ik eerder van Eef kreeg. Alleen de wilde peen heb ik nu niet meer in de tuin.
1 thought on “Open tuinen 2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *